TÜMER DİYOR Kİ: Prof.Dr.Anıl Çeçen’in Cumhuriyetin Kazanımları anlatımı.

a017b491d3a43ce758d669268de6309d-7l9Jr

Değerli bilim adamı Prof.Dr.Anıl Çeçen kimdir.

Anıl Çeçen

 

Anıl Çeçen, 24 Mayıs 1948 yılında Ankara’da doğdu. Kendisi hukuk profesörü, akademisyen fikir, adamı, yazar, gazeteci ve yöneticidir. Anıl Çeçen, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği kurucusu ve genel başkanlarından biridir. Orta ve lise öğrenimini Ankara TED Koleji’nde tamamladı. Yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bitirdi. 12 Mart döneminde reform komisyonundan Merkezi İdare Sekreterliği yaptı. 1971- 1978 yılları arasında Adım dergisini çıkarttı.

Daha sonraki yıllarda ise Halkevleri dergisini yayınlayarak, Genel Yayın yönetmenliği yaptı. 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde asistan olarak devam etti. Öğretim üyesi oldu. 1970-1978 yılları arasında Halkevleri Atatürk Enstitüsü genel sekreterliğini yaptı. 1992-1996 yılları arasında Kültür Bakanlığı danışmanı olarak görev aldı. Profesör Dr. Anıl Çeçen halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve aynı fakültenin Kamu Hukuku Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Kitapları: Atatürk ve Cumhuriyet, Kuşatılmışlar Ülkesi Türkiye, Türkiye’de Türkçülük, Türkiye ve Ortadoğu, Türkiye’nin Konumu, Türkiye ve Ortadoğu, Türkiye ve Balkanlar, Türk Devletleri, Türkiye’nin B Planı, 100 Soruda Kemalizm, ADD nin Kitabı, Kıbrıs Çıkmazı, Çeçenistan Dosyası, Adalet Kavramı, Ulus Devlet Türkiye Cumhuriyeti, İnsan Hakları, Kapitokgrasi, Kültür ve Politika, Güncel Kemalizm, Atatürk’ün Kültür Kurumu Halkevleri,  Atatürk ve Cumhuriyet, Türkiye’nin Konumu, Ulus Devlet Türkiye, Ulusal Sol, Türkiye’nin Birliği, Türk Devletleri, Türkiye ve Avrasya, Günümüzde Atatürkçülük, Adalet Kavramı, Türkiye’nin Birliği, Kuşatılmışlar Ülkesi Türkiye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Hakkımızda

Hayat çok uzun gibi gözükse de, uzun değil kısadır. Yaşam tecrübelerle olgunlaşır. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak görevimiz olmalıdır. Ulusal milli birliğimize sahip çıkmalıyız. Bir toplumda dil, din, milli ve manevi değerler kaybolursa, o toplum dağılmaya ve yıkılıp yok olmaya mahkûm olur.


İLETİŞİM

BİZİ İSTEDİĞİNİZ ZAMAN ARAYIN