Sektör Medya: Altılı masa mutabakat metnini açıkladı.

altılı masa.
Aylardır toplantılarına devam eden altılı masa ortak mutabakat metnini en sonunda açıkladı.

Millet ittifakı adı altında toplantılarını yapan ve ortak politikalarını belirleyen altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda ortak mutabakat metni açıklandı.

Metin 244 sayfadan oluşuyor. Metnin içerisinde 2 binden fazla yeni düzenleme yer alıyor.

Önümüzdeki seçimlerde altılı masanın oluşturduğu Millet İttifakı eğer iktidara gelirse, yapacaklarını 9 ana başlık altında toplanmış olarak açıkladı. Metinde 2 binden fazla da yeni düzenleme yer alıyor.

Metnin ön sözünde şöyle deniyor: “Temel hedefimiz, Türkiye’yi herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke haline getirmektir” denilmektedir.

Metin başlıkları ise şöyledir: “Hukuk Adalet ve Yargı”, “Kamu Yönetimi”, “Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim”, “Ekonomi, Finans ve İstihdam”, “Bilim, AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm”, “Sektörel Politikalar”, “Eğitim ve Öğretim”, “Sosyal Politikalar”, “Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları”başlıkları olarak metinde yer almıştır.

Açıklanan metinle ilgili ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak almıştır. Sırasıyla DEVA Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bilgin, İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir kürsüye çıkmıştır.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Hakkımızda

Hayat çok uzun gibi gözükse de, uzun değil kısadır. Yaşam tecrübelerle olgunlaşır. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak görevimiz olmalıdır. Ulusal milli birliğimize sahip çıkmalıyız. Bir toplumda dil, din, milli ve manevi değerler kaybolursa, o toplum dağılmaya ve yıkılıp yok olmaya mahkûm olur.


İLETİŞİM

BİZİ İSTEDİĞİNİZ ZAMAN ARAYIN